Neem contact op

Specialist in vloeren in Lelystad

Houten vloeren in Lelystad

Houten vloeren zijn in de meeste gevallen duurzaam en bovendien biedt hout een enorme verscheidenheid aan keuzes. Er zijn zoveel verschillende houtsoorten dat er voor iedereen wel wat bij zit. Bovendien kunt u de verschillende houtsoorten ook nog eens in elke door u gewenste kleur lakken of oliën. U kunt daarnaast kiezen voor verschillende breedtes en diktes. Denk ook goed na over de legrichting, die kan er namelijk voor zorgen dat uw ruimte visueel ruimer of juist krapper oogt.

Zo is het altijd mogelijk om precies die vloer te krijgen die u wilt! U kunt hierbij natuurlijk ook een vloerenspecialist inschakelen. Zowel voor advies als voor het leggen, onderhouden en renoveren van al uw houten vloeren kunt u bij ons terecht. Hieronder vertellen wij u meer over de verschillende soorten houten vloeren.

Eikenhouten vloeren

De meest populaire houtsoort voor de vloer is eikenhout. Eikenhouten vloeren die wij hier in Nederland hebben worden meestal gemaakt van Europees eiken of Amerikaans wit eiken. Het verschil tussen Europees eiken en Amerikaans wit eiken is niet groot. De kleur is vergelijkbaar. Echter, de tekening van het hout kan verschillen door de verschillende manieren van zagen. Ook zijn Amerikaanse witte eikenbomen doorgaans groter en langer, waardoor langere planken gezaagd kunnen worden. Hierdoor is het ook makkelijker om uit een Amerikaanse witte eikenboom noestvrije houten planken te zagen. Naast het Amerikaans wit eiken en het Europees eiken kunt u ook Amerikaans rood eiken kiezen. Zoals de naam al doet denken is dit hout iets roder van kleur. Van de Europees eiken vloeren is de Frans eiken vloer, die een uitgesproken vlammentekening heeft, het populairst.

Andere houtsoorten parket

Naast eikenhout wordt hout van grenen, essen, kersen, noten, jatoba, merbau en mahonie ook vaak ingezet voor vloeren. Elke houtsoort heeft specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Grenen vloeren zijn gemaakt van de grove den. Het hout van de grove den is zachter hout dan eikenhout, maar daardoor niet minder geschikt voor vloeren. De vloer zal er alleen sneller doorleefd uitzien. Dit kan voor een sfeervolle verouderde uitstraling zorgen. Wilt u liever een strakke uitstraling? Ga dan voor een minder kwetsbare hardhouten vloer.

Vakkundige parketteurs in Lelystad

Bij ons in de regio Lelystad helpen we u niet alleen met het kiezen van de juiste vloer voor uw situatie, maar we beschikken ook over een uitgebreid personeelsbestand van parketteurs. Zij komen de vloer van te voren inmeten, controleren de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ondervloer en stemmen uw wensen af met de adviseurs. Door de jarenlange ervaring van onze parketteurs heeft u binnen de kortste keren een nieuwe vloer waar u jarenlang van geniet.

  • Heldere afspraken
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren
  • 20 jaar ervaring met houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Vloeren leggen
• Vloer onderhoud
• Vloer renovatie
• Reparaties
• Aanhelingen

Werkgebied

Utrecht, Maarssen, Hilversum, Huizen, Bussum, Baarn, Lelystad, Dronten, en omstreken.

Hoofdvestiging