Neem contact op

Zoek je een vloerenspecialist in Lelystad?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Lelystad

Houten vloeren in Lelystad

Houten vloeren zijn in de meeste gevallen duurzaam en bovendien biedt hout een enorme verscheidenheid aan keuzes. Er zijn zoveel verschillende houtsoorten dat er voor iedereen wel wat bij zit. Bovendien kunt u de verschillende houtsoorten ook nog eens in elke door u gewenste kleur lakken of oliën. U kunt daarnaast kiezen voor verschillende breedtes en diktes. Denk ook goed na over de legrichting, die kan er namelijk voor zorgen dat uw ruimte visueel ruimer of juist krapper oogt.

Zo is het altijd mogelijk om precies die vloer te krijgen die u wilt! U kunt hierbij natuurlijk ook een vloerenspecialist inschakelen. Zowel voor advies als voor het leggen, onderhouden en renoveren van al uw houten vloeren kunt u bij ons terecht. Hieronder vertellen wij u meer over de verschillende soorten houten vloeren.

Eikenhouten vloeren

De meest populaire houtsoort voor de vloer is eikenhout. Eikenhouten vloeren die wij hier in Nederland hebben worden meestal gemaakt van Europees eiken of Amerikaans wit eiken. Het verschil tussen Europees eiken en Amerikaans wit eiken is niet groot. De kleur is vergelijkbaar. Echter, de tekening van het hout kan verschillen door de verschillende manieren van zagen. Ook zijn Amerikaanse witte eikenbomen doorgaans groter en langer, waardoor langere planken gezaagd kunnen worden. Hierdoor is het ook makkelijker om uit een Amerikaanse witte eikenboom noestvrije houten planken te zagen. Naast het Amerikaans wit eiken en het Europees eiken kunt u ook Amerikaans rood eiken kiezen. Zoals de naam al doet denken is dit hout iets roder van kleur. Van de Europees eiken vloeren is de Frans eiken vloer, die een uitgesproken vlammentekening heeft, het populairst.

Andere houtsoorten parket

Naast eikenhout wordt hout van grenen, essen, kersen, noten, jatoba, merbau en mahonie ook vaak ingezet voor vloeren. Elke houtsoort heeft specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Grenen vloeren zijn gemaakt van de grove den. Het hout van de grove den is zachter hout dan eikenhout, maar daardoor niet minder geschikt voor vloeren. De vloer zal er alleen sneller doorleefd uitzien. Dit kan voor een sfeervolle verouderde uitstraling zorgen. Wilt u liever een strakke uitstraling? Ga dan voor een minder kwetsbare hardhouten vloer.

Vakkundige parketteurs in Lelystad

Bij ons in de regio Lelystad helpen we u niet alleen met het kiezen van de juiste vloer voor uw situatie, maar we beschikken ook over een uitgebreid personeelsbestand van parketteurs. Zij komen de vloer van te voren inmeten, controleren de temperatuur, de luchtvochtigheid en de ondervloer en stemmen uw wensen af met de adviseurs. Door de jarenlange ervaring van onze parketteurs heeft u binnen de kortste keren een nieuwe vloer waar u jarenlang van geniet.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Lelystad en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Lelystad bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606