Neem contact op

Specialist in vloeren in Lelystad

Vloer oliën in Lelystad

Heeft u een nieuwe vloer die afgewerkt moet worden of een oude geoliede vloer die gerenoveerd moet worden? Oliën is naast lakken een mooie manier om een houten vloer te beschermen tegen vuil en vocht. Geoliede vloeren zijn erg populair, vooral omdat het een onopvallende afwerking is. Doordat de olie volledig in het hout trekt blijft de originele uitstraling van het hout behouden. Wanneer u uw houten vloer een andere kleur wilt geven, dan kunt u een kleurolie kiezen. Ook met een kleurolie wordt de originele structuur en het gevoel van het hout behouden.

Oliën houten vloer: werkwijze

Voordat de houten vloer geolied kan worden, moet de vloer glad en stofvrij gemaakt worden. Door oneffenheden hoopt de olie zich namelijk op en ontstaan er kleurverschillen. Stof weerhoudt de olie er daarnaast van goed in het hout te trekken. De houten vloer moet sowieso eenmaal geschuurd worden, maar afhankelijk van het type vloer meerdere malen met verschillende korrelgrootte. Wanneer de vloer egaal en stofvrij is, kan de vloer geolied worden. Voor grote oppervlaktes gebruiken wij professionele apparatuur dat de olie gelijkmatig over de vloer verdeelt. Dit apparaat zorgt ook voor het op tijd en gelijkmatig inmasseren van de olie. De geoliede vloer heeft vervolgens 12 uur nodig om te drogen. De olie is echter na 1 tot 2 weken pas volledig uitgehard. Er moet dus alvorens niet met zware meubels geschoven worden of tapijten op de vloer worden gelegd. Heeft u een geoliede vloer die beschadigd is? Een geoliede vloer is makkelijk plaatselijk bij te werken.

Vloer laten oliën

Woont u in Lelystad of omstreken en weet u niet zeker of parket oliën de juiste optie is? Of wilt u weten wat het effect is van de olie die u in gedachten heeft? Ons bedrijf kan voor u een kleurtest doen, zodat u zeker weet dat de olie het gewenste effect heeft. Een houten vloer oliën is een precieze klus. Wij werken veilig, structureel en vergeten de randen en hoekjes in uw woning niet. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

  • Heldere afspraken
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren
  • 20 jaar ervaring met houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Vloeren leggen
• Vloer onderhoud
• Vloer renovatie
• Reparaties
• Aanhelingen

Werkgebied

Utrecht, Maarssen, Hilversum, Huizen, Bussum, Baarn, Lelystad, Dronten, en omstreken.

Hoofdvestiging