Neem contact op

Specialist in vloeren in Lelystad

Vloerafwerking in Lelystad

Hout is zeer geschikt materiaal voor een vloer en kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Bij vloerafwerking van een houten vloer kunt u denken aan roken, borstelen en schrapen. Dit zijn afwerkingen die het hout een bepaalde uitstraling geven. Naast deze vloerafwerkingen is het ook aan te raden de houten vloer af te werken met een lak of olie. Onbehandeld hout is niet vocht- en vuilafstotend. Wanneer een houten vloer niet wordt afgewerkt met een olie of lak zullen vuil en vocht permanente vlekken en beschadigingen in het hout veroorzaken. Dweilen zal dus ook niet gaan. Vindt u een onbehandelde vloer erg mooi? Kies er dan voor om de vloer te oliën. Door de houten vloer af te werken met olie behoudt je de uitstraling van onbehandeld hout.

Houten vloer afwerken

Er zijn drie manieren waarop een onbehandelde houten vloer beschermt kan worden tegen vuil en vocht, namelijk door middel van olie, hardwaxolie en lak. Olie en lak zijn de meest populaire afwerkingen, echter hardwaxolie wint ook steeds meer aan populariteit. Het verschil tussen lak en olie is dat lak een harde beschermlaag op het hout vormt en olie in het hout trekt. Hardwaxolie trekt ook in het hout, maar vormt daarnaast ook een klein beschermlaagje. Lees gerust meer over oliën en lakken, indien u er nog niet uit bent.

Specialist afwerking houten vloer

Ook wanneer u een oude afgewerkte vloer heeft kunt u bij ons terecht. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw oude houten vloer? Waarschijnlijk hoeft u niet een nieuwe vloer aan te schaffen en kunnen wij uw vloer schuren en vervolgens opnieuw uw vloer afwerken. Door een zeer dun laagje van de vloer af te schuren en vervolgens een nieuwe laag lak of olie aan te brengen ziet uw vloer er zo weer als nieuw uit. Is uw houten vloer nog niet zo oud? Een behandeling met een vloerreiniger, vloerpolish of onderhoudsolie doet ook al wonderen. Wij voeren in Lelystad en omgeving ook vloeronderhoud voor u uit.

  • Heldere afspraken
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren
  • 20 jaar ervaring met houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Vloeren leggen
• Vloer onderhoud
• Vloer renovatie
• Reparaties
• Aanhelingen

Werkgebied

Utrecht, Maarssen, Hilversum, Huizen, Bussum, Baarn, Lelystad, Dronten, en omstreken.

Hoofdvestiging