Neem contact op

Specialist in vloeren in Lelystad

Vloer lakken in Lelystad

Hout is prachtig materiaal dat veel verschillende toepassingen kent. Hout is echter wel onderhevig aan slijtage en wordt vaak op een bepaalde manier afgewerkt. De afwerking beschermt het hout tegen slijtage of veroudering. Een houten vloer moet uiteraard ook beschermd worden. Vooral bij intensief gebruik van een vloer is het makkelijk wanneer het hout een goede beschermlaag heeft. Een onbehandelde vloer zal door vuil en vocht namelijk snel lelijk worden. Eén van de manieren waarop dit kan is door de vloer te lakken met parketlak. Wilt u uw houten vloer lakken en beschermen tegen invloeden van buitenaf? Wij vertellen u hier graag meer over.

Parketvloer lakken

Een houten vloer kan gelakt opgeleverd worden, maar ook onbehandeld. Met een onbehandelde vloer heeft u na levering dus nog de keuze de vloer zelf af te werken, te laten lakken of op een andere manier te laten afwerken. Parketlak van vroeger had vaak een erg sterke geur en was niet altijd even goed voor de gezondheid. Tegenwoordig zijn er milieuvriendelijke en geurloze lakken op de markt die een uitstekende bescherming bieden. Parket lakken zorgt ervoor dat het hout volledig is afgesloten en dus goed is beschermd tegen vocht en vuil. De lak blijft op het hout liggen en biedt dus een sterke beschermlaag. Een gelakte vloer hoeft, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet altijd te glanzen. Er zijn ook matte lakken beschikbaar waarbij de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. Qua onderhoud is een gelakte vloer erg praktisch. Uiteraard moet een gelakte houten vloer, net als andere vloeren, goed schoongemaakt worden. Naast klein onderhoud is er niet veel ander onderhoud nodig. Alleen wanneer er na een paar jaar slijtageplekken op de vloer zijn ontstaan, kunt u groot onderhoud laten uitvoeren.

Houten vloer schuren en lakken

Heeft u een oude gelakte houten vloer die toe is aan renovatie? Door middel van een speciale schuurmachine kan er een klein laagje van de vloer worden afgeschuurd. De vlekken en slijtageplekken zullen niet meer te zien zijn. Vervolgens kan er een nieuwe laag lak op de vloer worden aangebracht. Op deze manier is een gelakte vloer makkelijk te renoveren. In Lelystad en omgeving kunt u ons bedrijf inschakelen voor het afwerken van uw vloer, maar ook voor vloer renovatie. Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 0320 - 79 91 62 of door het contactformulier in te vullen.

  • Heldere afspraken
  • Afwerking van alle soorten houten vloeren
  • 20 jaar ervaring met houten vloeren

Heeft u een vraag?

Bekijk voor u contact opneemt of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Stofvrij schuren
• Vloeren leggen
• Vloer onderhoud
• Vloer renovatie
• Reparaties
• Aanhelingen

Werkgebied

Utrecht, Maarssen, Hilversum, Huizen, Bussum, Baarn, Lelystad, Dronten, en omstreken.

Hoofdvestiging